Novosti

ČITLUČANI EKIPNI I POJEDINAČNI POBJEDNICI 20. PRVENSTVA ČLANICA LOVAČKOG SAVEZA HERCEG BOSNE U LOVNOM STRELJAŠTVU

Dvadeseto Prvenstvo članica Lovačkog saveza Herceg Bosne u lovnom streljaštvu održano je 8. kolovoza 2020. na streljani „Kula“ u Busovači. Domaćin natjecanja bilo je Lovačko društvo „Zec“ Busovača, a organizator Lovački savez Herceg Bosne.

Na Prvenstvu Saveza natjecali su se strijelci iz LU-a „Sava“ Orašje, LU-a „Kuna“ Domaljevac, LSUG-a „Jarebica“ Štrepci, HLU-a „Orao“ Čitluk, HLU-a „Malič“ Grude, LD-a „Mosor“ Široki Brijeg, LD-a „Lještarka“ Kiseljak, LD-a „Tetrijeb“ Kreševo i domaćini, strijelci LD-a „Zec“ Busovača, ukupno 34 strijelca.

Nazočnima se prigodnim riječima prvi obratio Dalibor Šantić, predsjednik LD-a „Zec“ Busovača, a potom Đuro Oršolić, član Povjerenstva za lovno streljaštvo Saveza.
Prvenstvo je službeno otvorio Josip Mravak, predsjednik Općinskog vijeća Busovača.

Što je natjecanje više odmicalo, bilo je sve izvjesnije da će strijelci „Orla“ iz Čitluka: Marinko Zovko, Mario Dugandžić, Tomislav Luburić i Marijan Luburić, pobijediti u ekipnoj konkurenciji, što se na kraju i dogodilo (80 pogodaka). Vladimir Mandić, Tomislav Mandić i Marko Damjanović iz širokobriješkog „Mosora“ ostvarili su 74 pogotka i bili drugi, a Mustafa Beširević, Nadir Nišlić, Marijan Marošević i Mato Oršolić, strijelci „Save“ iz Orašja, „ubili“ su 72 goluba i bili treći.

U pojedinačnoj konkurenciji, najbolji je bio Marijan Luburić (27, 15), član čitlučkog „Orla“, drugi je bio Marinko Zovko (27, 13), također član „Orla“, a treći Tomislav Mandić (27, 13), član LD-a „Mosor“ Široki Brijeg. Četvrto, peto i šesto mjesto zauzeli su Mario Dugandžić iz Čitluka, Zvonko Udovičić iz Kiseljaka i Robert Spajić iz Gruda.

Tajnica Saveza, Jelena Ljubić, predstavnicima svih ekipa uručila je diplome za sudjelovanje na Prvenstvu članica Saveza, članovi Povjerenstva za lovno streljaštvo Lovačkog saveza Herceg Bosne: Đuro Oršolić, Zvonko Udovičić, Niko Rebac i Tomislav Mandić, uručili su pokale i nagrade strijelcima u pojedinačnoj konkurenciji, a Dalibor Šantić, Vinko Miljak i Vlado Bošnjak pokale i medalje trima najboljim ekipama.

Zajednički ručak upriličen je na streljani. Vrijeme je bilo lijepo i ugodno, baš kao i lovačko druženje koje je domaćin upriličio poslije natjecanja.