Novosti

PRVENSTVO ČLANICA LOVAČKOG SAVEZA HERCEG BOSNE U LOVNOM STRELJAŠTVU

Devetnaesto Prvenstvo članica Lovačkog saveza Herceg Bosne u lovnom streljaštvu održano je 3. kolovoza 2019. na novoizgrađenoj streljani „Barica“ u Gornjem Zoviku, Brčko Distrikt. Domaćin natjecanja bio je LSUG „Jarebica“ Štrepci, a organizator Lovački savez Herceg Bosne.

Natjecali su se strijelci iz LU-a „Jadran“ Neum, LD-a „Galeb“ Čapljina, HLU-a „Orao“ Čitluk, LD-a „Jarebica“ Mostar, LD-a „Zec“ Busovača, LU-a „Kuna“ Domaljevac, LU-a „Sava“ Orašje, LD-a „Sokol“ Seonjaci i domaćini iz LSUG-a „Jarebica“ Štrepci, ukupno 32 strijelca. Zanimljivo, ovaj put na streljani se nisu pojavili strijelci „Mosora“ iz Širokog Brijega.

Prije početka natjecanja, nazočne su pozdravili predsjednik „Jarebice“ Toma Anđelović i tajnik Saveza Ivica Lučić, koji je i službeno otvorio natjecanje. Počasni pucanj izveo je Marko Rošić – Role, koji je „ubio“ prvu, neslužbenu petnaesticu na ovoj streljani.

Sa 78 pogodaka, najbolja ekipa bili su strijelci HLU-a „Orao“ iz Čitluka (Mario Dugandžić, Marinko Zovko, Tomislav Luburić i Marijan Luburić), samo goluba manje „ubili“ su strijelci LU-a „Jadran“ iz Neuma (Ivica Bačić, Alen Franić, Ivica Čamo i Nikola Papić), a na treće mjesto plasirali su se strijelci LD-a „Zec“ iz Busovače (Slaviša Čavara, Miodrag Relota i Zvonko Udovičić). Ovo je treća godina zaredom kako čitlučki „Orlovi“ pobjeđuju na ovom natjecanju.

U pojedinačnoj konkurenciji, najbolji je bio Alen Franić (28, 15), zatim Marinko Zovko (27, 13), Nadir Nišlić (25, 14), Marijan Luburić (26, 13), Slaviša Čavara (25, 12) i Miodrag Relota (27, 9). Alenova „petnaestica“ u završnoj seriji ujedno je i prva službena na ovoj streljani.

Nakon natjecanja, član Povjerenstva za lovno streljaštvo i redoviti organizator streljačkih natjecanja na razini Saveza, Đuro Oršolić, uručio je svim ekipama diplome za sudjelovanje na Prvenstvu članica Saveza, Ivica Lučić, tajnik Saveza, uručio je nagrade, pokale i medalje najboljima u pojedinačnoj konkurenciji, a Toma Anđelović pokale i medalje trima najboljim ekipama.
Zajednički ručak upriličen je u planinarskom domu „Sveti Bernard“ u Gornjem Zoviku, na koti 514.