Novosti

ŠIROKOBRIJEŽANI PRVACI LIGE HERCEG BOSNE U LOVNOM STRELJAŠTVU

I ove, 2019. godine, 28. rujna, Liga Herceg Bosne u lovnom streljaštvu završila je u Čapljini, na Otvorenom prvenstvu LD-a „Galeb“.

U šestoj sezoni Lige, po jedno kolo „otpucano“ je u Širokom Brijegu, Neumu, Mostaru, Grudama, Busovači, Čitluku i Čapljini, ukupno sedam kola. Borba za što bolji plasman bila je uzbudljiva i neizvjesna. U ekipnoj konkurenciji, strijelci LD-a „Mosor“ Široki Brijeg ostvarili su prednost od 11 golubova pred „Jadranom“ iz Neuma i „preoteli“ im prošlogodišnji naslov prvaka. Zanimljivo, jednako toliko golubova prošle su godine Neumljani pobjegli Širokobriježanima. „Orlovi“ iz Čitluka su na Bodenicima bili bolji od svojih kolega iz Ravnog i Čapljine te tako zaslužili treće mjesto u ovogodišnjoj Ligi.

U pojedinačnoj konkurenciji, prošlogodišnji pobjednik Ivica Bačić i ove je godine bio superioran, kolo prije kraja osigurao je prvo mjesto. Za drugo i treće mjesto bilo je nekoliko kandidata. Odličan nastup u Čapljini Alena Franića iz „Jadrana“ i Vladimira Mandića – Ćade iz „Mosora“ osigurao im je jednak broj pogodaka, ali zbog boljeg rezultata koji se briše, Alenu je pripalo drugo, a Ćadi treće mjesto.

U kratkom obraćanju nazočnima, predsjednik Saveza Slavko Marin najprije je čestitao pobjednicima i pohvalio rad Povjerenstva za lovno streljaštvo Saveza, a zatim dodao: „Hvala vam, strijelci, na vašoj aktivnosti. Kroz streljačka natjecanja uspostavili ste veze i prijateljstva među našim članicama od Neuma do Save, pa evo vidim i s ekipama iz Hrvatske. Mi u Savezu to cijenimo, pa ćemo i dalje pomagati ovaj vid vaše aktivnosti. Iskreno, znam da ovo košta i da uglavnom sami to financirate, pa bi bilo dobro da odgovorni ljudi u vašim lovačkim udrugama pokažu više razumijevanja za ovu aktivnost. Još jednom vam čestitam i želim da ovaj projekt Saveza, čiji ste vi nositelji, i dalje bude uspješan.“ Predsjednikove riječi strijelci su burno pozdravili.

Projekt Lige Herceg Bosne ispunio je sva očekivanja. No strijelci, koji ovo natjecanje uglavnom nose na svojim leđima i u svome novčaniku, očekuju daleko više potpore i razumijevanja na široj društvenoj razini, počevši od svojih matičnih lovačkih udruga pa do krovnih lovačkih, sportskih i inih organizacija.

Tabele i rezultate možete pogledyti na poveznici OVDJE  LIGA KROZ BROJKE

  • Najviše pogodaka postignuto je na natjecanju u Grudama (600), a najmanje u Neumu (461).

  • Najširu „klupu“ imali su strijelci „Jadrana“ (6), zatim „Mosora“ (5), „Galeba“ (5) i „Zeca“ (5), a strijelci „Jarebice“ i „Maliča“ nisu u svim kolima imali kompletnu ekipu.

  • Mosorov“ prosjek po susretu je 76 pogodaka, a drže i najbolji rezultat kola, onaj iz Čapljine od 83 pogotka.

  • U sedam kola, strijelci „Mosora“ bili su pobjednici četiri puta, „Jadrana“ dva puta, „Orla“ jednom.

  • Drugo mjesto strijelci „Jadrana“ osvojili su tri puta, „Mosora“ dva puta, po jednom strijelci „Lisca“ i „Galeba“.

  • Treće mjesto strijelci „Orla“ osvojili su tri puta, „Lisca“ dva puta i po jednom „Mosor“ i „Galeb“.

  • Ivica Bačić, pojedinačni pobjednik Lige, ostvario je prosjek od 27 pogodaka po natjecanju.