Novosti

LOVNO STRELJAŠTVO

Lovačko društvo „Jarebica“ Mostar
U sklopu manifestacije „Lipanjske zore“, 15. lipnja 2019. održano je Otvoreno prvenstvo Lovačkog društva „Jarebica“ Mostar u lovnom streljaštvu – disciplina trap. Natjecali su se strijelci iz Širokog Brijega, Gruda, Čitluka, Čapljine, Neuma, Ravnog, Busovače, Kiseljaka te gosti iz Hrvatske, strijelci LU-a „Primorje“ Visočani, općina Slano.

Ukupno su bila 34 strijelca odnosno 10 ekipa. Strijelci „Mosora“ iz Širokog Brijega (Zoran, Vladimir i Tomislav Mandić i Edo Duraković) sa 77 pogođenih golubova osvojili su prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji, a Nikša Miloslavić iz LU-a „Lisac“ Ravno u pojedinačnoj konkurenciji.


Lovačka udruga „Kuna“ Domaljevac
U programu obilježavanja Dana općine Domaljevac-Šamac, respektabilno mjesto zauzeo je Memorijalni turnir u gađanju glinenih golubova „Željko Pejić – Turo“. Sudjelovala su 64 strijelca, svrstana u 14 ekipa. U ekipnoj konkurenciji pobijedili su gosti iz Dubrovnika, strijelci LU-a „Primorje“ (Marinko Zovko, Branimir Butigan, Nikša Lujo, Alen Franić), a u pojedinačnoj član te ekipe Alen Franić. Kao svojevrsno drugo poluvrijeme turnira, upriličeno je natjecanje u pripremi lovačkog čobanca, gdje su, očekivano, najbolji bili Slavonci.


Hrvatska lovačka udruga „Malič“ Grude
Na streljani „Bezdan“ u Grudama, 22. lipnja 2019. održano je Otvoreno prvenstvo HLU-a „Malič“ Grude u trapu. Natjecala su se 33 strijelca iz Neuma, Ravnog, Čapljine, Mostara, Čitluka, Busovače, Širokog Brijega, Opuzena i Gruda. U ekipnoj konkurenciji najbolji su bili strijelci širokobriješkog „Mosora“ (Vladimir, Zoran i Tomislav Mandić i Edo Duraković), a u pojedinačnoj Mario Dugandžić iz HLU-a „Orao“ Čitluk.


Lovačko društvo „Mosor“ Široki Brijeg
Službeno otvaranje novoizgrađene streljane u Ljutom Docu i Prvenstvo Društva u gađanju glinenih golubova upriličeno je 4. kolovoza 2019. godine. Nakon dva puta po petnaest hitaca, Zoran Mandić (28), Edo Duraković (26) i Jadranko Marić (19), kao natjecatelji Lovne jedinice „Orovnik“, zajedno su „ubili“ 73 goluba i tako svojoj lovnoj jedinici osigurali prvo mjesto. Najbolji pojedinac bio je Zoran Mandić s „ubijena“ 42 goluba.


Lovačko društvo „Tetrijeb“ Kreševo
U mjestu Vaganj, na streljani olimpijskog karaktera, LD „Tetrijeb“ Kreševo je 9. lipnja 2019. upriličilo 20. natjecanje u gađanju karabinom mete srnjaka, gađanju glinenih golubova i natjecanje u šicari, tj. gađanju jajeta koje se njiše i pune pivske boce. Natjecali su se predstavnici 14 lovačkih udruga. U gađanju mete srnjaka lovačkim karabinom, najbolji pojedinac bio je Eldar Balaš iz LD-a „Lane“ Vogošć, a u ekipnoj konkurenciji LD „Divokoza“ iz Fojnice. Pojedinačni pobjednik u gađanju glinenih golubova bio je Jozo Pupnjara iz LD-a „Divokoza“ Fojnica, a LD „Lještarka“ Kiseljak bilo je najbolje u ekipnoj konkurenciji. Pobjednik u šicari bio je Amir Huseinagić iz LD-a „Bjelašnica“ Hadžići.


Lovačko društvo „Zec“ Busovača
Peto Otvoreno prvenstvo LD-a „Zec“ Busovača u gađanju glinenih golubova održano je 13. srpnja 2019. na streljani „Kula“. Osim domaćih strijelaca na natjecanje su došli gosti iz Neuma, Ravnog, Čapljine, Čitluka, Gruda, Širokog Brijega, Mostara, Kiseljaka, Kreševa i Domaljevca, ukupno 44 strijelca odnosno 11 ekipa. Nakon dvije serije po 15 hitaca u momčadskoj konkurenciji, najbolji su bili strijelci HLU-a „Orao“ Čitluk (Mario Dugandžić, Marinko Zovko, Tomislav Luburić i Marijan Luburić) sa 77 pogodaka. U pojedinačnoj konkurenciji najbolji je bio Ivica Bačić iz Neuma (29, 13).