Novosti

BIT ĆE SVEČANO OBILJEŽENA 25. OBLJETNICA UTEMELJENJA SAVEZA

Lovački Savez HB Pod predsjedanjem Slavka Marina, u Žepču je 22. srpnja 2017. održan sastanak Organizacijskog odbora za pripremu proslave 25. obljetnice utemeljenja Saveza. Odbor je podijelio zaduženja i odredio rokove izvršenja, kako bi sve aktivnosti bile završene kvalitetno i na vrijeme.

Sastanak je upriličen u velebnom zdanju novouređenog Lovačkog doma u vlasništvu LD-a „Jeleč“ iz Žepča, uz svesrdnu potporu i susretljivost predsjednika Društva Ivice Širića i članova Upravnog odbora Društva. Osim Slavka Marina, sastanku su nazočili Jako Čavara, Mario Herceg, Ivica Lučić i Ivica Širić, a svoj su izostanak opravdali Joso Leovac, Pero Zekušić i Filip Šarić.

Organizacijski odbor je razmatrao pitanja vezana za mjesto i nadnevak održavanja svečanosti, moguće goste, izradu pozivnica, dodjelu priznanja, odlikovanja, zahvalnica i povelja institucijama i pojedincima, program (protokol) svečanosti, te pitanja vezana za potporu obilježavanju obljetnice.

O svim točkama vodila se iscrpna rasprava kako bi se pronašlo najbolje i najpovoljnije rješenje, a nakon toga su usvojene odluke koje će biti predložene na usvajanje Upravnom odboru Saveza.

Odbor je odlučio da se obilježavanje 25. obljetnice utemeljenja Saveza upriliči 21. listopada 2017. svečanom akademijom u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru. Akademiji će prethoditi misa, svečani mimohod sa zastavama članica Saveza, te polaganje vijenaca na Spomenik poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu hrvatskih velikana u Mostaru.

Također je predloženo da se obljetnica održi pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora BiH, te da se na svečanost pozovu osnivači Saveza, članovi radnih tijela Saveza, predstavnici svih članica Saveza, predstavnici svih lovačkih saveza u BiH i okruženju, predstavnici CIC-a i FACE-a, predstavnici vlasti, zaslužni pojedinci i institucije, predstavnici Crkve, te poslovni partneri i suradnici.

Po završetku radnog dijela sastanka domaćini su priredili ručak za goste iz Saveza, prijatelje i čelnike LD-a „Jeleč“, a nakon ručka domaćin je goste „počastio“ lovom, odnosno izlaskom na večernju čeku na srnjaka i vepra, što su gosti s oduševljenjem prihvatili te se nakon kratkog lovačkog dogovora s ljubaznim vodičima uputili na čeke u lovište sekcije Novi Šeher. Kako nije bilo ulova, na „roštiljadi“ po povratku iz lova dogovoreno je noćenje i izlazak na jutarnju čeku, ovaj put u lovište sekcije Ljubna.

Ovaj manevar domaćina pokazao se punim pogotkom jer su gotovo svi sudionici lova imali priliku vidjeti srneću divljač, a jedan zreli srnjak je i odstrijeljen.

Ovo dvodnevno lovačko druženje završilo je zajedničkim ručkom u ugodnom ambijentu još jednog prelijepog lovačkog zdanja, lovačke kuće sekcije Ljubna, gdje su se uz bogat stol prepričavali doživljaji iz prethodna dva lova i padali dogovori za neke nove susrete.